Nerafinuotas ispaninių šalavijų (chia) sėklų aliejus

 
Apie produktą:
Ispaninių šalavijų arba chia sėklų aliejuje itin gausu polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-3, B grupės vitaminų, mineralų, antioksidantų ir kitų naudingų medžiagų, kurių dėka šis aliejus pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis, giliai drėkina, maitina ir jaunina, stangrina odą, lygina smulkias raukšleles, saugo nuo žalingų išorės veiksnių, paspartina odos ląstelių atsinaujinimą, gerina odos išvaizdą, suteikia švytėjimo. Aliejus itin tinka brandžiai, vystančiai, senstančiai, o ypač problemų kamuojamos odos priežiūrai, tiek sausai, tiek riebai odai, nagų, rankų, kojų, lūpų ir plaukų priežiūrai..

 

Ispaniniai šalavijai (lot. Salvia hispanica) – vienmečiai, mėtų (notrelinių) šeimai priklausantys žoliniai augalai, natūraliai augantys smėlingose, kalnuotose pietinės Meksikos ir Gvatemalos vietovėse, žydintys mėlynais arba baltais smulkiais žiedeliais. Šio augalo sėklos - labai senas tradicinis actekų, majų ir kitų senųjų Amerikos genčių maisto produktas, iki pat šių dienų išlikęs svarbiausiu ten gyvenančiųjų žmonių jėgos ir ištvermės šaltiniu.

Šiandien ispaniniai šalavijai auginami ne tik gimtojoje Meksikoje, bet ir Bolivijoje, Argentinoje, Ekvadore, Nikaragvoje, Australijoje, o aliejingos sėklos, dėl savo ypač turtingos sudėties, plačiai vartojamos visame pasaulyje ir priskiriamos „supermaisto“ kategorijai. Jose ypač gausu Omega-3 riebalų rūgščių (daug daugiau, nei kitame augaliniame maiste), kalio, kalcio, fosforo, cinko, magnio, vitaminų B1, B2, B3, E, labai daug baltymų ir esminių amino rūgščių, nemažai vandenyje tirpių skaidulinių medžiagų, visa galybė antioksidantų bei kitų biologiškai aktyvių medžiagų.

Iš šių sėklų spaudžiamas itin vertingas aliejus, daugelio pasaulio šalių kosmetikos pramonėje itin vertinamas dėl stiprių priešuždegiminių ir antioksidacinių savybių.

Omega-3 riebalų rūgštys, kurių ypač gausus chia sėklų aliejus, kartu su kitomis veikliosiomis medžiagomis, itin saugo ir puoselėja odą, todėl šis aliejus:

pasižymi stipriomis priešuždegiminėmis savybėmis, itin tinka aknės, žvynelinės, psoriazės, dermatito, alergijų ir kitų problemų kamuojamos odos priežiūrai, kartu su minėtomis riebalų rūgštimis, sudėtyje esantis vitaminas B3 ir cinkas ramina sudirgimą, paraudimą, uždegimą, gerina odos išvaizdą, ją vėsina, didina atsparumą infekcijoms, užkerta kelią randų susiformavimui (ypač nuo aknės);

tai puiki priemonė labai išsausėjusiai, įtrūkimų kamuojamai, suskirdusiai, jautriai odai, mat odos paviršiuje šis aliejus sukuria apsauginį sluoksnį, sulaikantį drėgmę, taip reikalingą odai, sumažina šerpetojimą ir gerina epidermio (išorinio odos sluoksnio) apsaugines funkcijas;

dėl antioksidantų gausos chia sėklų aliejus padeda kovoti su žalingu laisvųjų radikalų poveikiu odai (kurį iššaukia aplinkos užterštumas, kenksmingi saulės spinduliai ir kiti veiksniai), skatina greitesnį odos ląstelių atsinaujinimą, padeda atitolinti senėjimo procesus, jaunina, stangrina odą, lygina smulkias raukšleles, todėl itin tinka brandžiai, vystančiai, senstančiai odai, strijų prevencijai bei randų minkštinimui;

veiksmingai drėkina, minkština, padeda atstatyti odos riebalų pusiausvyrą;

tinka visiems odos tipams, sugrąžina odai sveiką išvaizdą ir spindintį švytėjimą.

Ispaninių šalavijų (chia) sėklų aliejus – tikras grožio ir jaunystės serumas!

 

Svarbu

Nepaisant to, jog ispaninių šalavijų (chia) sėklos ir jų aliejus, itin kupinas naudingų veikliųjų medžiagų, jau seniai vartojami Centrinės, Pietų Amerikos bei kitose šalyse, Europos Sąjungoje chia sėklų aliejus priskiriamas prie naujų, pakankamai neištirtų produktų (pagal ES teisinius aktus Europos Sąjungoje chia sėklos maisto pramonėje pasirodė 2009 m.). Šių sėklų aliejaus vartojimas maistui kol kas ribojamas. Nuo 2014 m., vadovaujantis Europos Komisijos sprendimu (angl. EU Decision of 8 December 2014 n. 890 (1)), ispaninių šalavijų (chia) sėklų aliejų, kaip naują ir nepakankamai ištirtą produktą, leista naudoti tik kaip sudėtinę maisto dalį maišant su riebalais, kitokiu augaliniu aliejumi ar kitais maisto produktais, neviršijant tam tikros ribotos koncentracijos ir paros suvartojimo normos. Dėl šių priežasčių mūsų siūlomas ispaninių šalavijų (chia) sėklų aliejus skirtas tik išoriniam vartojimui.

 

Mūsų patarimai

Ispaninių šalavijų arba čija sėklų aliejų maišykite su kitomis kosmetikos priemonėmis – šlakeliu praturtinkite kremų, losjonų, pienelių, balzamų sudėtį.

Naudokite jį vietoj naktinio kremo – kas vakarą prieš miegą pirštų galiukais keletu lašų aliejaus švelniai patepkite vos sudrėkintą veido odą ir švelniai įmasažuokite. Nepamirškite švelniais patapšnojimais palepinti paakių odos, šis aliejus jautrioms vietoms ypač tinka.

Aliejumi tepkite labai sausą, paraudusią, spuoguotą, išbertą, senstančią, pavargusią, šerpetojančią, įtrūkusią, nudegusią ar kitų problemų kamuojamą odą, naudokite masažiniuose mišiniuose, vieną ar su kitomis priemonėmis nagų odelių, rankų, sausų pėdų, alkūnių minkštinimui, lūpų drėkinimui. Probleminei odai ypač tiks chia sėklų ir juodųjų indiškų kmynų (juodgrūdžių) aliejaus mišinys lygiomis dalimis.

Prieš deginantis saulėje, šiek tiek ispaninių šalavijų sėklų aliejaus maišykite su apsauginiu losjonu ir tepkite odą. Tai padės apsaugoti odą nuo išdžiūvimo ir sumažins kenksmingą saulės spindulių poveikį.

Chia sėklų aliejus puikiai dera su kanapių sėklų, arganų riešutų ir simondsijų (jojoba) aliejumi, kartu su vienu iš šių arba visų šių aliejų mišinys – tai nepakartojama natūrali visos kūno odos puoselėjimo priemonė, naudokite ant drėgnos odos po dušo, vonios ar saulės.

Šis aliejus – puiki sausų, lūžinėjančių, besišakojančių plaukų ir jų galiukų priežiūros priemonė, tinka naudoti kaip kondicionierių.

Šlaką šio aliejaus maišykite su druska, jogurtu, medumi ar grietinėle ir pilkite į vonią. Oda jums atsidėkos šilkiniu švelnumu...

 

Visa svetainėje pateikta informacija yra rekomenduojamojo - informacinio pobūdžio. Mūsų siūlomi produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius ir konsultuokitės su gydytoju.

Tapk draugu Facebook tinkle