Kakavos sviestas

 
 
Apie produktą:
Kakavos sviestas - kietos konsistencijos, lengvai lūžtantis, kakava kvepiantis aliejus, kuriame trečdalį esančių riebalų sudaro sočioji stearino riebalų rūgštis (būtent dėl jos aliejus yra kietas),  kitą trečdalį - nesočioji oleino arba Omega-9 riebalų rūgštis.
Ssaugo odą nuo pleiskanojimo, išsausėjimo, įtrūkimų ir uždegimų, minkštinanti, padedanti atkurti jos riebalinį barjerą ir sustiprinanti apsaugines funkcijas.
 
 

Kakavos sviestas –  augaliniai riebalai išgaunami iš kakavmedžio sėklų. Kakavmedžių tėvynė – tropiniai Amerikos miškai. Tai stambūs, iki 12 metrų aukščio užaugantys medžiai, natūraliai augantys Meksikos, Centrinės ir Pietų Amerikos pakrantėse.

Kakavos sviestas gaunamas džiovintas išlukštentas kakavos pupeles sumalant, o gautą masę presuojant ir atskiriant kakavos sviestą nuo sausų šokolado miltelių.

Tai kietos konsistencijos, lengvai lūžtantis, šviesiai geltonos spalvos, malonaus kakavos kvapo ir skonio aliejus. Jo lydymosi temperatūra 32˚C – 35˚C, o prie 40˚C riebalai tampa skaidrūs. Naudojamas maistui (tai pagrindinė visų rūšių šokolado sudėtinė dalis), farmacijoje (žvakučių gamybai) ir nepamainomas kosmetikoje (muilų, kremų gamyboje ir kt.).

Kakavos svieste gausu riebalų rūgščių, tarp jų - ypač vertingos oleino riebalų rūgšties (Omega-9), taip pat nemažai mineralų, vitaminų, antioksidantų.

Kakavos sviestas labai minkština odą, padarydamas ją švelnią lyg šilkas; turi raminamųjų ir regeneruojamųjų savybių, stabdo raukšlelių susidarymą, labai padeda siekiant išvengti strijų susidarymo nėštumo metu, minkština randus, drėkina sausą, šerpetotą odą, rekomenduotinas brandžiai, vystančiai, elastingumą praradusiai odai.

Šį produktą galima naudoti gryną (prieš tai pašildžius vandens garų vonelėje) arba maišyti su sviestmedžių, kokosų, simondsijų, makadamijų aliejumi. Kakavos sviestu praturtintos priemonės įgauna malonų aromatą.

 

Įdomu

Seniau indėnai kakavmedžių pupeles naudojo kaip pinigus, gamino iš jų gėrimus.

Kultūrinėse plantacijose kakavmedžiai vaisius brandina 30 – 80 metų, tačiau pirmuosius 2 – 4 metus daigai auga bananų, duonmedžių ir mangų pavėsyje, penktaisiais jiems nuskinami visi žiedpumpuriai, o subręsta tik aštuntaisiais metais. Daugiausiai vaisių šie medžiai subrandina 10 – 12 augimo metais. Nors žydi ir bręsta ištisus metus, tačiau derlius renkamas tik du kartus per metus...

 

Mūsų patarimai

Jei lankotės baseine, jūsų oda išliks švelni ir minkšta, nenukentės nuo chloruoto vandens ir neišsausės, jei prieš tai odą ištepsite tirpintu kakavos sviestu (arba lygiomis dalimis sumaišytu kakavos sviesto ir sviestmedžių aliejaus mišiniu).

Po saunos ar pirties odą pamaitinkite lygiomis dalimis sumaišę kakavos sviesto ir sezamų arba makadamijų aliejaus.

 

Naminis šokoladas

 

Lūpų balzamas "Šokoladinis bučkis"

 

Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra pažintinio - rekomenduojamojo pobūdžio. Mūsų siūlomi produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius, o esant būtinybei (pvz., dėl galimų alerginių reakcijų, netoleravimo ar dėl kitų priežasčių), pasitarkite gydytoju.

Tapk draugu Facebook tinkle