Moringų aliejus

 
Apie produktą:
Moringų aliejus (dėl sudėtyje esančios beheno sočiosios riebalų rūgšties angliškai dažnai vadinamas ben ar behn aliejumi), itin gausus mononesočiųjų riebalų rūgščių Omega-9, o taip pat polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-6 ir Omega-3, augalinių sterolių, vitamino E bei kitų antioksidantų, kurių dėka šis aliejus itin tinkamas kosmetikai, mat saugo odą nuo išsausėjimo, šerpetojimo, žalingų išorės veiksnių (UV spindulių, užterštumo, tabako dūmų, streso ir pan.), skatina ląstelių atsinaujinimo procesus, padeda atitolinti odos glebimą, raukšlėjimąsi ir palaiko normalias odos ląstelių funkcijas.

 

Aliejinė moringa (lot. Moringa oleifera) – moringinių šeimos daržovinis, dekoratyvinis, maistinis, pluoštinis, vaistinis medis, paplitęs atogrąžų Azijos regionuose.

Moringos brandina ilgas ankštis, kuriose gausu sėklų, iš kurių spaudžiamas vertingas gelsvos spalvos beveik bekvapis aliejus, savo savybėmis žinomas ir plačiai naudojamas jau tūkstančius metų. Moringų aliejus (dėl sudėtyje esančios beheno sočiosios riebalų rūgšties angliškai dažnai vadinamas ben ar behn aliejumi), itin gausus mononesočiųjų riebalų rūgščių Omega-9, o taip pat polinesočiųjų riebalų rūgščių Omega-6 ir Omega-3, augalinių sterolių, vitamino E bei kitų antioksidantų, kurių dėka šis aliejus itin tinkamas kosmetikai, mat saugo odą nuo išsausėjimo, šerpetojimo, žalingų išorės veiksnių (UV spindulių, užterštumo, tabako dūmų, streso ir pan.), skatina ląstelių atsinaujinimo procesus, padeda atitolinti odos glebimą, raukšlėjimąsi ir palaiko normalias odos ląstelių funkcijas.

Moringų aliejus pasižymi minkštinančiomis, drėgmę sulaikančiomis, maitinančiomis, drėkinančiomis, apsauginį odos sluoksnį atkuriančiomis, glotninančiomis savybėmis.

Moringų aliejus:

  • itin minkština ir maitina išsausėjusią odą ir padeda sulaikyti drėgmę;

  • puikiai drėkina sausas ir šerpetojančias lūpas;

  • tinka dermatito, egzemos ar psoriazės pažeistos odos priežiūrai;

  • jaunina ir suteikia švytėjimo papilkėjusiai, pavargusiai bei senstančiai odai;

  • sudėtyje esantys antioksidantai padeda atitolinti senėjimo procesus ir saugo nuo žalingo aplinkos poveikio (ypač kenksmingų UV spindulių poveikio);

  • gali padėti išlyginti smulkias raukšleles;

  • dėl priešuždegiminių bei antiseptinių savybių padeda greičiau užgyti smulkioms žaizdelėms, įpjovimams, įtrūkimams, nudegimams, vabzdžių sugeltoms vietoms ir kamuojant įvairioms odos infekcijoms;

  • gali padėti sumažinti tamsias dėmeles, kurias palieka aknė bei šviesina pigmentines dėmes;

  • stiprina plaukus, suteikia jiems žvilgesnio ir švelnumo.

Įdomu

Moringos dar vadinamos „būgno lazdelių medžiu“, mat jų vaisiai – ilgos ankštys primena būgno lazdeles.

Kartais šie medžiai vadinami „krienų medžiu“, nes valgomos jų šaknys savo skoniu primena krienus.

Moringų medžiai teikia visokeriopą naudą – nuo seno maistui žmonės naudoja šių medžių lapus, kurie gausūs vitaminų ir mineralų, šaknis, sėklas bei ankštis, skoniu primenančias šparagus.

Šalyse, kur auga šie medžiai, moringų aliejus naudojamas kulinarijoje, padažams, salotų užpilams, majonezams ir kitiems patiekalams gaminti. Itin gausus nesočiųjų riebalų rūgščių, šis aliejus papildo kasdienį racioną naudingomis medžiagomis.

 

Mūsų patarimai

Dėl sudėtyje esančių tam tikrų sočiųjų riebalų rūgščių, šis aliejus mūsų klimato sąlygomis gali susidrumsti ar išsisluoksniuoti, todėl prieš naudojimą, moringų aliejaus buteliuką švelniai pašildykite po šilto vandens srove ar vandens garų vonelėje.

Moringų aliejų naudokite vietoj kremo, jis itin tinka ant atvirų kūno vietų sausai, mišriai, senstančiai odai. Pastoviai naudojamas šis aliejus saugo odą nuo priešlaikinių raukšlelių bei pigmentinių dėmių atsiradimo, odos džiūvimo dažnai būnant saulėje, šaltyje, vėjyje.

Šiuo aliejumi drėkinkite sausas, įtrūkinėjusias ir šerpetotas lūpas, naudokite po depiliacijos, po dušo visam kūnui drėkinti, darykite kaukes plaukams (plaukai taps minkšti ir žvilgantys!).

Moringų aliejų naudokite skaudantiems sąnariams ar raumenims masažuoti (ypač kamuojant artritui ir reumatui). Masažuokite, kol aliejus visiškai susigers (galite naudoti mišinį lygiomis dalimis sumaišę moringų ir ricinmedžių aliejaus). Tai gali padėti sumažinti uždegimo požymius ir nuraminti skausmus.

Be to, dėl antioksidantų gausos šis aliejus labai stabilus, ilgai išsilaiko, todėl gali būti maišomas su kitais aliejais, kremais, šampūnais, kondicionieriais, losjonais ir eteriniais aliejais.

 

 Aliejų mišinys veidui „grožis“

30 ml moringų aliejaus sumaišykite su 30 ml erškėtuogių aliejaus, 1,5 valg. š. nakvišų aliejaus ir 2 arb. š. ricinmedžių aliejaus. Gerai suplakite ir supilkite į buteliuką ar indelį. Keletą lašų mišinio kas vakarą, prieš einant miegoti, švelniai įmasažuokite į veido ir kaklo odą. 

 

Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra rekomenduojamojo - informacinio pobūdžio. Mūsų siūlomi produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius ir konsultuokitės su gydytoju.

 

Tapk draugu Facebook tinkle