Ricinų aliejus

 
Apie produktą:
Tirštas ir klampus bespalvis ricinų aliejus ypač gausus mononesočiosios riebalų rūgšties - ricinoleino rūgšties, kuri turi skausmą malšinančių ir priešuždegiminių savybių. Aliejus ypač vertinamas kosmetikoje, giliai drėkina, minkština, skatina odos ląstelių atsinaujinimą. Naudojamas medicinoje gydomųjų tepalų ir balzamų gamyboje.
 
 
 
 

 

Paprastieji ricinmedžiai, karpažolinių šeimos žoliniai augalai, natūraliai augantys Viduržemio jūros regione, Indijoje, Rytų Afrikoje ir šiuo metu auginami daugelyje kraštų. Kaip dekoratyvūs vienmečiai augalai auginami ir Lietuvoje. Tai vieni seniausių augalų, pradėtų auginti aliejaus gavybai. Aliejus spaudžiamas iš šių augalų sėklų ir buvo naudojamas jau senovės Egipte bei Graikijoje. Nuo seniausių laikų ricinų aliejų žmonės naudojo kaip kosmetinę priemonę odai prižiūrėti, gamindavo nagų laką, lūpų ir akių dažus, o taip pat degųjį skystį aliejinėms lempoms, naudojo gydymo tikslais. Visos ricinmedžių dalys nuodingos, ypač sėklų apvalkalai, kuriuose gausu nuodingo baltymo – ricino. Keletas sėklų gali būti mirtina dozė žmogui. Laimei, į spaudžiamą aliejų šis nuodas nepatenka.

Ricinų aliejus itin tirštas ir klampus, bespalvis, specifinio kvapo. Unikalus savo sudėtimi – didžiąją aliejaus dalį sudaro mononesočioji ricinoleino rūgštis, likusią – linolio, oleino ir kitos riebalų rūgštys.

Ypač vertinamas kosmetikoje – turi antiseptinių savybių, skatina audinių regeneraciją. Kosmetinis ricinų aliejus, mišiniuose su kitais aliejais ir grynas, naudojamas veido odos, antakių, blakstienų, nagų ir plaukų priežiūrai. Šis aliejus rekomenduojamas plaukų ir blakstienų augimui skatinti, odos, kamuojamos infekcijų, uždegimų, spuogų, įbrėžimų ir nudegimų priežiūrai, nagų stiprinimui, kovai su smulkiomis raukšlelėmis, lūpų minkštinimui, pigmentinių dėmių, suragėjusių odos sluoksnių, karpų naikinimui. Ricinų aliejus yra natūralus minkštiklis, padedantis stimuliuoti odos kolageno gamybą, pasižymintis stangrinančiomis savybėmis, todėl itin tinkantis strijų profilaktikai ir randų minkštinimui.

Liaudies medicinoje ricinų aliejumi masažuojami skaudantys ir uždegimo kamuojami sąnariai, dedami šildantys kompresai.

Mūsų parduodamas ricinos aliejus skirtas išoriniam vartojimui.

 

 

Įdomu

Ricinmedžiai savo tėvynėje, Rytų Afrikoje užauga iki 8 – 12 metrų aukščio, pas mus – tik iki 2 metrų.

Ricinų aliejus puikiai tinka odos gaminiams (odiniams batams, rūbams, galanterijos gaminiams) prižiūrėti. Gerai įsigeria, suteikia lankstumo, drėgmę atstumiančių savybių, atstato po perdžiūvimo. Šiam tikslui rekomenduojama ricinų aliejų maišyti su linų sėmenų aliejumi ir bičių vašku.

Šunims prieš medžioklę medžiotojai į akis lašina ricinų aliejaus.

 

Mūsų patarimai

Ricinų aliejumi pastoviai įtrinkite į šiurkščias sausas pėdas, oda suminkštės, dings nuospaudos, seni surandėję audiniai.

Šiuo aliejumi prižiūrėkite suskeldėjusias alkūnes, kelius ar žvynelinės pažeistą odą.

Kas vakarą patepkite šio aliejaus ant blakstienų ir po dviejų savaičių džiaukitės ilgesnėmis, tvirtesnėmis ir vešlesnėmis blakstienomis!

Kad pasiekti teigiamą efektą, ricinų aliejų į odą reikia masažuoti tol, kol aliejus susigeria ir dingsta jo lipnumas, jei tai pavyksta sunkiai, atskieskite jį trupučiu alkoholio.

Stipriai slenkant plaukams, lygiomis dalimis sumaišykite ricinų aliejų su spiritu ar degtine ir ištrinkite plaukų šaknis. Palaikykite bent valandą, išplaukite šampūnu ir perskalaukite parūgštintu vandeniu (į vandenį  įpilkite šiek tiek acto arba citrinos sulčių).

 

Kremas psoriazės ar egzemos pažeistai rankų odai

10 g nimbamedžių aliejaus

40 g sviestmedžių aliejaus

30 g kakavos sviesto

20 g ricinų aliejaus

10 g migdolų aliejaus (arba 30 g ricinų ir migdolų aliejaus mišinio)

5 lašai arbatmedžių eterinio aliejaus

5 lašai levandų eterinio aliejaus

Visas aliejaus rūšis, išskyrus eterinius, ištirpinkite nedideliame inde, pastatytame ant silpnai verdančio puodo su vandeniu (vandens garų vonelėje). Aliejams ištirpus, mišinį gerai išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite. Į vos drungną sulašinkite nurodytus eterinius aliejus ir dar kartą išmaišę, penkioms minutėms pastatykite į šaldiklį. Gerai išplakite šluotele ir vėl statykite į šaldiklį. Tai pakartokite keletą kartų, kol mišinys pasidarys kreminės tekstūros. Tuomet supilkite į indelį ir palikite, kad galutinai sutvirtėtų. Naudokite po paros.

Prieš naudodami, būtinai pasitikrinkite, ar nesate alergiški nimbamedžių aliejui!

Ricinų aliejaus nerekomenduojama vartoti nėščiosioms.

 

Svarbu: visa svetainėje pateikta informacija yra pažintinio - rekomenduojamojo pobūdžio. Mūsų siūlomi produktai nėra skirti diagnozuoti, gydyti ar užkirsti kelią kokioms nors ligoms. Prieš vartodami ar naudodamiesi mūsų patarimais, visuomet vadovaukitės savo nuomone, atsižvelkite į individualius poreikius, o esant būtinybei (pvz., dėl galimų alerginių reakcijų, netoleravimo ar dėl kitų priežasčių), pasitarkite gydytoju.

Tapk draugu Facebook tinkle